Skip to main content
sklenene-rezance-s-tuniakom

Sklenené rezance s tuniakom je ľahké, rýchle a ešte aj zdravé jedlo. Takýchto receptov nikdy nie je dosť. Odporúčam na horúce letné dni, kedy asi nikto z nás nechce vystávať hodiny pred sporákom a hľadá nejaké jednoduché jedlá 🙂

Aké rezance použiť?

Rezance, ktoré tu používam sú sklenené rezance, no nie ryžové, ale z mungo fazuliek. Nemalo by byť nejak náročné ich zohnať. Konkrétne tieto vidím pravidelne napr. v Tescu. Rezance sa variť nemusia, ale stačí ich na pár minút namočiť do horúcej vody a zmäknú.

Toto jedlo je naozaj skvelé, keď je vonku horúco. Odporúčam ich jesť studené, respektíve pri izbovej teplote.

Zaujíma vás viac z japonskej kuchyne? Sledujte zákulisie aj na  InstagramFacebook, a Pinterest.

Budem rada, ak ma podporíte zdieľaním:

sklenene-rezance-s-tuniakom

Recept na sklenené rezance s tuniakom

Minako
Ľahké, rýchle a ešte aj zdravé. Recept na sklenené rezance s tuniakom je ideálny na horúce letné dni.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Hlavné jedlo, Vedľajší chod
Cuisine Japonská
Servings 1 porcia

Ingredients
  

  • 40 g sklenených rezancov
  • 50 g mrkvy
  • Štvrťka uhorky
  • Štipka soli
  • 70 g tuniaka v konzerve
  • 2 - 3 PL kukurice
  • Opražené sezamové semiačka

Na dresing:

Instructions
 

  • Mrkvu si nakrájame alebo postrúhame na tenké pásiky.
  • Uhorku takisto na tenko nastrúhame, posolíme a dobre rukou pomágame
  • Do hrnca dáme 200 ml vody a pridáme 2 PL octu, kryštálového cukru a sójovej omáčky. Dáme zovrieť a môžeme rovno prihodiť mrkvu a 2 minútky povariť, aby trochu zmäkla. Odstavíme z ohňa a pridáme rezance, prikryjeme a necháme takto cca 5 – 10 minúť pokým rezance nezmäknú.
  • Rezance a mrkvu scedíme, z uhoriek vytlačíme prebytočnú vodu. Dáme všetko do misy a pridáme tuniaka, kukuricu a štipku soli podľa chuti, prípadne sójovej omáčky. Posypeme opraženými sezamovými semiačkami.
Keyword rýchle jedlá

Itadakimas!

Skúšali ste recept? Budem rada, ak mi dáte vedieť a prípadne ma aj označíte @hiroshimas_kitchen na Instagrame.

Leave a Reply

Recipe Rating