Sklenené rezance s tuniakom je ľahké, rýchle a ešte aj zdravé jedlo. Takýchto receptov nikdy nie je dosť. Odporúčam na horúce letné dni, kedy asi nikto z nás nechce vystávať hodiny pred sporákom a hľadá nejaké jednoduché jedlá 🙂
Aké rezance použiť?
Rezance, ktoré tu používam sú sklenené rezance, no nie ryžové, ale z mungo fazuliek. Nemalo by byť nejak náročné ich zohnať. Konkrétne tieto vidím pravidelne napr. v Tescu. Rezance sa variť nemusia, ale stačí ich na pár minút namočiť do horúcej vody a zmäknú.
Toto jedlo je naozaj skvelé, keď je vonku horúco. Odporúčam ich jesť studené, respektíve pri izbovej teplote.
Zaujíma vás viac z japonskej kuchyne? Sledujte zákulisie aj na Instagram, Facebook, a Pinterest.
Budem rada, ak ma podporíte zdieľaním:
Recept na sklenené rezance s tuniakom
Ingredients
- 40 g sklenených rezancov
- 50 g mrkvy
- Štvrťka uhorky
- Štipka soli
- 70 g tuniaka v konzerve
- 2 - 3 PL kukurice
- Opražené sezamové semiačka
Na dresing:
- 200 ml vody
- 2 PL octu
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 PL sójovej omáčky
Instructions
- Mrkvu si nakrájame alebo postrúhame na tenké pásiky.
- Uhorku takisto na tenko nastrúhame, posolíme a dobre rukou pomágame
- Do hrnca dáme 200 ml vody a pridáme 2 PL octu, kryštálového cukru a sójovej omáčky. Dáme zovrieť a môžeme rovno prihodiť mrkvu a 2 minútky povariť, aby trochu zmäkla. Odstavíme z ohňa a pridáme rezance, prikryjeme a necháme takto cca 5 – 10 minúť pokým rezance nezmäknú.
- Rezance a mrkvu scedíme, z uhoriek vytlačíme prebytočnú vodu. Dáme všetko do misy a pridáme tuniaka, kukuricu a štipku soli podľa chuti, prípadne sójovej omáčky. Posypeme opraženými sezamovými semiačkami.
Itadakimas!