Zostala vám ryža z predošlého dňa? Smažená ryža s krevetami je ukážkové jedlo „čo chladnička dala“. Ak ste teda milovník morských plodov a vždy máte v mrazničke pár kúskov kreviet, určite vyskúšajte. Zelenina sa dá krásne prispôsobiť.
Tipy pri príprave
Tip 1.: Naozaj je vhodné použiť ryžu z predchádzajúceho dňa. S čerstvo uvarenou to nebude ono.
Tip 2.: Najlepšia je na toto wok panvica, ale nie každý ju doma má. Použite primerane veľkú panvicu, aby ste nemali na kope veľa ryže, tak ju potom dobre neusmažíte. A použite vysokú teplotu.
Zaujíma vás viac z japonskej kuchyne? Sledujte zákulisie aj na Instagram, Facebook, a Pinterest.
Budem rada, ak ma podporíte zdieľaním:
Recept na smaženú ryžu s krevetami
Zostala vám ryža z predošlého dňa? Smažená ryža s krevetami je rýchle a jednoduché jedlo, ktoré máte hotové do pár minút.
Ingredients
Instructions
- Cibuľku si nakrájame na tenké kolieska. Ľadový šalát tiež na menšie štvorčeky.
- Krevety očistíme. Ak použijete tie väčšie, môžete ich nakrájať na menšie kúsky.
- Vajíčko si rozmiešame v miske (môžete ho aj trošku osoliť).
- Rozohrejeme panvicu, pridáme rastlinný olej a potom vajíčko, to miešaním „rozbite“ na menšie kúsky, nemusí byť úplne usmažené, keďže sa bude potom ešte miešať spolu s ryžou. Hotové vajíčko vyberte vedľa do misky.
- Do tej istej panvice dajte krevety, soľ a biele víno / saké. Chvíľu posmažte, kým sa zmení ich farba. Opäť tak ako vajíčko, nemusia byť na 100 % hotové. Tiež vyberte z panvice.
- Do panvice pridajte sezamový olej a cibuľku, trochu posmažte a potom pridajte ryžu. Dobre premiešajte a väčšie „hrudy“ ryže dobre rozdeľte. Potom pridajte vajíčko spolu s krevetami. Opäť dobre premiešajte a chvíľu všetko spolu posmažte. Pridajte sójovku, soľ a korenie podľa chuti a ku koncu kúsky ľadového šalátu.
- Na záver odporúčam pridať upražené sezamové semiačka.
Itadakimas!