Go Back
kremova-kukuricova-polievka

Krémová kukuricová polievka

Minako
Táto krémová kukuricová polievka je pravdepodobne najpopulárnejšou polievkou na západný štýl v Japonsku. Z minimum surovín ju zachvíľu zvládnete aj doma.

Video

Čas prípravy 5 minutes
Čas varenia 15 minutes
Total Time 20 minutes
Kategória Polievka
Kuchyňa Japonská
Porcie 3 porcie

Ingrediencie
  

  • 1 plechovka kukurice
  • 1/2 menšej cibule
  • 10 g masla
  • 250 ml vody
  • 100 ml mlieka (použila som plnotučné)
  • 2 PL smotany
  • 2 ČL soli (treba prispôsobiť podľa chuti)
  • Štipka mletej červenej papriky

Postup
 

  • Cibuľu nakrájamé na tenké mesiačiky.
    cibula-krajat
  • V hrnci orestujeme cibuľu na masle do sklovita.
  • Pridáme kukuricu (bez vody z konzervy), štipku papriky a soľ. Pokojne prispôsobte množstvo soli.
    kukricova-polievka-varenie
  • Podlejeme vodou a necháme dusiť asi 3 - 5 minút.
    kukuricna-polievka-varenie
  • Polievku rozmixujeme (stolný alebo ponorný mixér).
  • Na prepasírovanie použijeme sitko.
    kukuricova-polievka-pasirovanie
  • Polievku prelejeme späť do hrnca a pridáme mlieko a smotanu. Pomer je na vás. Nechajte povariť 3 - 5 minút alebo viac, ak máte pocit, že máte v polievke ešte príliš veľa vody a chcete ju hustejšiu.
    kukuricna-polievka-husta
  • Môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou alebo inými bylinkami. Ja som použila nori vločky.
    kukuricova-polievka-japonska