Go Back

Marinované shiso (perilla)

Minako
Shiso (perilla) naložené v sójovej omáčke. Podávame k ryži k akémukoľvek jedlu.

Video

Total Time 10 minutes
Kategória Príloha, Vedľajší chod
Kuchyňa Japonská
Porcie 15 listov

Ingrediencie
  

  • 15 listov shiso
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 2 PL vody
  • 2 ČL sezamového oleja
  • 1 malý strúčik cesnaku (nastrúhaný / prelisovaný)
  • 1/2 ČL cukru
  • 1/2 ČL dashi prášku
  • Chilli
  • Sezamové semiačka
  • hoblinky sušeného tuniaka (katsuobushi)

Postup
 

  • Všetky ingrediencie si zmiešame v malej miske. Chilli dávať nemusíte, ak nemáte radi pikantné alebo naopak, pridajte viac podľa svojej chute.
  • Katsuobushi sú hoblinky sušeného tuniaka. Pripravuje sa z nich napríklad dashi vývar. Dala som približne takéto množstvo. Ak nemáte, vynechajte.
  • Shiso si umyjeme a začneme postupne ukladať. Dáme prvý list a naňho za lyžičku marinády, ďalší list a zase marinádu a takto pokračujeme.
  • A hotovo. Skladujeme v chladničke v dobre uzatvorenej nádobe.