Marinované shiso (perilla)
Minako
Shiso (perilla) naložené v sójovej omáčke. Podávame k ryži k akémukoľvek jedlu.
Total Time 10 minutes minút
Kategória Príloha, Vedľajší chod
Kuchyňa Japonská
- 15 listov shiso
- 1 PL sójovej omáčky
- 2 PL vody
- 2 ČL sezamového oleja
- 1 malý strúčik cesnaku (nastrúhaný / prelisovaný)
- 1/2 ČL cukru
- 1/2 ČL dashi prášku
- Chilli
- Sezamové semiačka
- hoblinky sušeného tuniaka (katsuobushi)
Všetky ingrediencie si zmiešame v malej miske. Chilli dávať nemusíte, ak nemáte radi pikantné alebo naopak, pridajte viac podľa svojej chute.
Katsuobushi sú hoblinky sušeného tuniaka. Pripravuje sa z nich napríklad dashi vývar. Dala som približne takéto množstvo. Ak nemáte, vynechajte.
Shiso si umyjeme a začneme postupne ukladať. Dáme prvý list a naňho za lyžičku marinády, ďalší list a zase marinádu a takto pokračujeme.
A hotovo. Skladujeme v chladničke v dobre uzatvorenej nádobe.