Do zmäknutého masla pridáme cukor a vymiešame do krému buď ručne metličkou, alebo môžeme použiť mixér.
Vajíčko si najprv rozmiešame v menšej miske a najprv pridáme do masla polovicu, rozmiešame a potom pridáme zvyšok. Pozor na teplotu vajíčka. Malo by mať podobnú teplotu ako maslo, resp. izbovú teplotu. Keď bude príliš studené, maslo potom môže vyzerať zrazené.
Zmiešame múku, matcha prášok, prášok do pečiva a štipku soli a preosejeme k maslovej zmesi.
Vypracujeme cesto a necháme ho odležať na cca 30 minút v chladničke. Odporúčam cesto už roztlačiť na placku a zabaliť do potravinovej fólie.
Cesto je lepšie vaľkať medzi dvoma papiermi na pečenie. Ja som si ho dala ešte potom vychladiť do chladničky, aby sa mi s ním pri vykrajovaní lepšie pracovalo a aby sa pri pečení "neroztieklo".
Vykrajovala som približne takúto hrúbku. Môžete aj tenšie, len si potom treba prispôsobiť čas pečenia.
Pečieme na 150 - 160 °C asi 12 minút. Ale každá rúra pečie trošku inak, treba si radšej odsledovať, aby vám zostali pekné zelené a príliš nezhnedli.