Mrkvová kinpira
Minako
Mrkva restovaná v sladko-slanej omáčke s jemnou príchuťou sezamového oleja. Toto jedlo je ideálne ako zeleninová príloha.
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 5 minutes mins
Course Vedľajší chod, Zeleninová príloha
Cuisine Japonská
- 180 g mrkvy
- 2 PL octu
- 1 PL mirin
- 1,5 PL sójovej omáčky
- 1 PL sezamového oleja
- 1 PL saké
- Sezamové semiačka
Mrkvu očistíme a nakrájame alebo nastrúhame na tenké pásiky
Nakrájanú mrkvu dáme do misky a zalejeme vodou, aby bola tesne pod hladinou. Pridáme 2 PL octu, premiešame a necháme pol hodinku postáť.
Na rozpálenú panvicu dáme 1 PL sezamového oleja, pridáme mrkvu a restujeme asi 3 - 4 minútky.
Potom pridáme sójovú omáčku, mirin (alebo cukor) a saké. Chvíľu podusíme, kým sa šťava nevyparí. A na záver posypeme sezamovými semiačkami.