Go Back
mrkva-kinpira

Mrkvová kinpira

Minako
Mrkva restovaná v sladko-slanej omáčke s jemnou príchuťou sezamového oleja. Toto jedlo je ideálne ako zeleninová príloha.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 5 minutes
Course Vedľajší chod, Zeleninová príloha
Cuisine Japonská
Servings 2 porcie

Ingredients
  

  • 180 g mrkvy
  • 2 PL octu
  • 1 PL mirin
  • 1,5 PL sójovej omáčky
  • 1 PL sezamového oleja
  • 1 PL saké
  • Sezamové semiačka

Instructions
 

  • Mrkvu očistíme a nakrájame alebo nastrúhame na tenké pásiky
    mrkva-krajat
  • Nakrájanú mrkvu dáme do misky a zalejeme vodou, aby bola tesne pod hladinou. Pridáme 2 PL octu, premiešame a necháme pol hodinku postáť.
  • Na rozpálenú panvicu dáme 1 PL sezamového oleja, pridáme mrkvu a restujeme asi 3 - 4 minútky.
  • Potom pridáme sójovú omáčku, mirin (alebo cukor) a saké. Chvíľu podusíme, kým sa šťava nevyparí. A na záver posypeme sezamovými semiačkami.