Go Back
pikantna-korejska-zelenina

Pikantná zelenina na kórejský štýl

Minako
Chrumkavá, sladko-slaná zelenina, ktorá vám rozpáli chuťové bunky.

Video

Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Course Príloha
Cuisine Kórejská
Servings 5 porcií

Ingredients
  

  • 1 väčšia cuketa (mne vyšlo 373 g)
  • 1 ks mrkva (mne vyšlo 110 g)
  • 1 ks červená cibuľa (mne vyšlo 73 g)
  • 5 ks nira (čínska pažítka) - môžte vynechať
  • 2 zarovnané ČL soli

Na pikantnú omáčku:

  • 10 g cesnak
  • 30 g cukor
  • 2 PL kombu ocot (môžete dať normálny)
  • 6 g chilli "vločky" / sušené chilli
  • 25 g gochujang
  • 2 PL sezamového oleja

Instructions
 

  • Cuketu prekrojíme pozdĺžne a nakrájame mesiačiky zhruba v takejto hrúbke (tak do 5 mm max.). Ak máme väčšiu cuketu (alebo uhorku), ktorá má aj väčší stred, tak ten trochu vykrojíme.
    cuketa
  • Mrkvu očistíme a buď na tenučko nakrájame alebo použijeme škrabku, s ktorou ľahko nastrúhame takéto hoblinky.
    mrkva-pasiky
  • Cibuľu tiež nakrájame na menšie mesiačiky. Ja som nechala trochu hrubšie, ale môžete aj tenšie.
    cervena-cibula
  • Čínsku pažítku som nakrájala zhruba na 5 cm kúsky. (môžete vynechať)
    nira
  • Do misky vložíme všetku nakrájanú zeleninu, pridáme dve lyžičky soli a rukou poriadne stláčame a miešame, kým zelenina nezmäkne a nepustí šťavu. Odložíme a pripravíme si omáčku.
    zelenina-mix
  • V miske zmiešame prelisovaný cesnak, cukor, ocot, chilli, gochujang a sezamový olej.
  • So zeleniny vyžmýkame vodu, pretože tá by omáčku rozriedila a až potom do nej pridáme omáčku. Poriadne premiešame. Najlepšie to ide rukami, ale berte na to rukavice :D
    zelenina-miesanie
  • Hotovú zeleninu môžete papať hneď, ale lepšie je keď pár hodín postojí.
    pikantna-zelenina-hotovo