Cuketu prekrojíme pozdĺžne a nakrájame mesiačiky zhruba v takejto hrúbke (tak do 5 mm max.). Ak máme väčšiu cuketu (alebo uhorku), ktorá má aj väčší stred, tak ten trochu vykrojíme.
Mrkvu očistíme a buď na tenučko nakrájame alebo použijeme škrabku, s ktorou ľahko nastrúhame takéto hoblinky.
Cibuľu tiež nakrájame na menšie mesiačiky. Ja som nechala trochu hrubšie, ale môžete aj tenšie.
Čínsku pažítku som nakrájala zhruba na 5 cm kúsky. (môžete vynechať)
Do misky vložíme všetku nakrájanú zeleninu, pridáme dve lyžičky soli a rukou poriadne stláčame a miešame, kým zelenina nezmäkne a nepustí šťavu. Odložíme a pripravíme si omáčku.
V miske zmiešame prelisovaný cesnak, cukor, ocot, chilli, gochujang a sezamový olej.
So zeleniny vyžmýkame vodu, pretože tá by omáčku rozriedila a až potom do nej pridáme omáčku. Poriadne premiešame. Najlepšie to ide rukami, ale berte na to rukavice :D
Hotovú zeleninu môžete papať hneď, ale lepšie je keď pár hodín postojí.