Go Back
baklazanovy-dip

Recept na baklažánový dip

Minako
Baklažánový dip je skvelý na opečený chlebík aj na ryžu alebo ako zeleninová príloha.
Prep Time 40 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Chuťovky
Cuisine Japonská
Servings 1 porcia

Ingredients
  

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 1/2 bielej cibule
  • 4 - 5 kúskov hlivy
  • Strúčik cesnaku
  • Petržlenová vňať
  • 1 - 2 ČL mletej červenej papriky
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL medu
  • Olivový olej, soľ, korenie

Instructions
 

  • Baklažány prekrojíme napoly, dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a okoreníme.
  • Takto pripravené baklažány dáme piecť na 40 minút na 180 °C.
  • Medzitým si pripravíme ostatné suroviny. Očistíme cibuľu a nakrájame na drobné kocky. Hlivu tiež nakrájame na drobnejšie kúsky.
  • Očistíme cesnak a nasekáme petržlenovú vňať.
  • Upečené baklažány ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  • Na troche oleja opražime do zlatista cibuľku. Pridáme hlivu a opražíme do mäkka.
  • Pridáme baklažán, paradajkový pretlak a prelisovaný cesnak. Dochutíme sójovou omáčkou, soľou, korením, medom a mletou červenou paprikou. A na záver primiešame petržlenovú vňať.