Do celých vajíčok pridáme cukor, rozmiešame a misku dáme nad paru a zohrejeme na 35 – 40 °C. Odstavíme a mixérom miešame cca 3 – 4 minúty, pokým nevznikne hustá pena až krém. Taká, ako je na fotke.
Potom pridáme preosiatu múku a zľahka rozmiešame.
Rozpustíme si maslo a pridáme doň lyžicu mlieka. Z cesta trochu odoberieme (asi tak 1 – 2 PL) a pridáme do mlieka s maslom a rozmiešame a potom to zase celé šupneme naspäť do cesta a premiešame.
Do formy dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a dáme piecť na 160 °C na 20 – 25 minút.
Medzitým si môžeme pripraviť jahody. Je už na vás či necháte celé, alebo ich pokrájate. Jahody nezabudnite osušiť.
Upečenú piškótu prekrojíme na dve časti. Ak chcete môžete zmiešať cukor + horúcu vodu + rum a týmto sa budú potierať korpusy, ale nie je to nevyhnuté.
Smotanu vyšľaháme s cukrom. Na korpus natrieme časť šľahačky, poukladáme jahody a zakryjeme vrstvou šľahačky. Navrch položíme druhý korpus a celú tortu potrieme zvyšnou šľahačkou.