Go Back
japonska-torta-jahody-slahacka

Recept na jednoduchú tortu s jahodami a šľahačkou

Minako
Torta s jahodami a šľahačkou je najpopulárnešou tortou v Japonsku. Nadýchaná piškóta, čerstvé jahody a dobre vyšľahaná šľahačka.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Course Dezerty
Cuisine Japonská
Servings 1 torta

Ingredients
  

  • 3 vajíčka
  • 80 g kryštálového cukru
  • 90 g hladkej múky
  • 15 g masla
  • 1 PL mlieka

Na cukrovú vodu:

  • 2 PL kryštálového cukru
  • 3 PL horúcej vody
  • 1 PL rumu

Na plnku:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 3 PL kryštálového cukru

Instructions
 

  • Do celých vajíčok pridáme cukor, rozmiešame a misku dáme nad paru a zohrejeme na 35 – 40 °C. Odstavíme a mixérom miešame cca 3 – 4 minúty, pokým nevznikne hustá pena až krém. Taká, ako je na fotke.
    pena-vajicka
  • Potom pridáme preosiatu múku a zľahka rozmiešame.
  • Rozpustíme si maslo a pridáme doň lyžicu mlieka. Z cesta trochu odoberieme (asi tak 1 – 2 PL) a pridáme do mlieka s maslom a rozmiešame a potom to zase celé šupneme naspäť do cesta a premiešame.
  • Do formy dáme papier na pečenie, vylejeme cesto a dáme piecť na 160 °C na 20 – 25 minút.
  • Medzitým si môžeme pripraviť jahody. Je už na vás či necháte celé, alebo ich pokrájate. Jahody nezabudnite osušiť.
  • Upečenú piškótu prekrojíme na dve časti. Ak chcete môžete zmiešať cukor + horúcu vodu + rum a týmto sa budú potierať korpusy, ale nie je to nevyhnuté.
  • Smotanu vyšľaháme s cukrom. Na korpus natrieme časť šľahačky, poukladáme jahody a zakryjeme vrstvou šľahačky. Navrch položíme druhý korpus a celú tortu potrieme zvyšnou šľahačkou.

Notes

Korpus som piekla vo forme s priemerom 18 cm.
Keyword Torty