Go Back
Okonomiyaki-japonska-palacinka

Recept na okonomiyaki

Minako
Okonomiyaki je slaná japonská placka z kapusty. Pripravte si tento populárny street food z mesta Osaka.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Hlavné jedlo
Cuisine Japonská
Servings 2 porcie

Ingredients
  

  • 100 g Hladkej múky
  • 3 g dashi prášku
  • 200 g kapusty
  • 2 vajíčka
  • 1/4 ČL kypriaceho prášku
  • 140 ml vody
  • Prosciutto alebo iná šunka (možno vynechať alebo nahradiť niečím iným)
  • Čerstvý zázvor
  • Soľ

Instructions
 

  • Kapustu si buď nastrúhame alebo nakrájame na tenko. Ak je sezóna a kapusta má mäkké listy, nemusíme ju krájať úplne na drobno.
  • V miske zmiešam nakrájanú kapustu, vajíčka, dashi prášok, hladkú múku, kypriaci prášok a vodu. Pridáme štipku soli a nastrúhaný zázvor.
  • Dobre premiešame a môžeme ísť piecť. Ak sa vám zdá hmota príliš hustá, pridajte viac vody a naopak, ak príliš riedka, tak pridajte viac múky.
  • Na panvici si rozpálime olej. Hmotu rovnomerne rozprestrieme na panvici. Ja to robím tak, že si z nej za pár lyžíc nechám v miske a najprv poukladám navrch prosciutto a potom tým zvyškom hmoty sem-tam prosciutto prikryjem, aby sa celé nepripieklo, keď sa bude placka piecť z druhej strany.
  • Panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni piecť. Keď sa spodok trošku pripečie, podlievam trochou vody. Záleží, ako veľmi je placka hrubá / tenká. Keď sa voda vyparí, obrátime placku na druhú stranu, necháme pripiecť a hotovo.
  • Navrch sa potom už len dáva okonomi omáčka, majonéza (prípadne kečup), katsuobushi a nori vločky.