Kapustu si buď nastrúhame alebo nakrájame na tenko. Ak je sezóna a kapusta má mäkké listy, nemusíme ju krájať úplne na drobno.
V miske zmiešam nakrájanú kapustu, vajíčka, dashi prášok, hladkú múku, kypriaci prášok a vodu. Pridáme štipku soli a nastrúhaný zázvor.
Dobre premiešame a môžeme ísť piecť. Ak sa vám zdá hmota príliš hustá, pridajte viac vody a naopak, ak príliš riedka, tak pridajte viac múky.
Na panvici si rozpálime olej. Hmotu rovnomerne rozprestrieme na panvici. Ja to robím tak, že si z nej za pár lyžíc nechám v miske a najprv poukladám navrch prosciutto a potom tým zvyškom hmoty sem-tam prosciutto prikryjem, aby sa celé nepripieklo, keď sa bude placka piecť z druhej strany.
Panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni piecť. Keď sa spodok trošku pripečie, podlievam trochou vody. Záleží, ako veľmi je placka hrubá / tenká. Keď sa voda vyparí, obrátime placku na druhú stranu, necháme pripiecť a hotovo.
Navrch sa potom už len dáva okonomi omáčka, majonéza (prípadne kečup), katsuobushi a nori vločky.