Cibuľku si nakrájame na tenké kolieska. Ľadový šalát tiež na menšie štvorčeky.
Krevety očistíme. Ak použijete tie väčšie, môžete ich nakrájať na menšie kúsky.
Vajíčko si rozmiešame v miske (môžete ho aj trošku osoliť).
Rozohrejeme panvicu, pridáme rastlinný olej a potom vajíčko, to miešaním „rozbite“ na menšie kúsky, nemusí byť úplne usmažené, keďže sa bude potom ešte miešať spolu s ryžou. Hotové vajíčko vyberte vedľa do misky.
Do tej istej panvice dajte krevety, soľ a biele víno / saké. Chvíľu posmažte, kým sa zmení ich farba. Opäť tak ako vajíčko, nemusia byť na 100 % hotové. Tiež vyberte z panvice.
Do panvice pridajte sezamový olej a cibuľku, trochu posmažte a potom pridajte ryžu. Dobre premiešajte a väčšie „hrudy“ ryže dobre rozdeľte. Potom pridajte vajíčko spolu s krevetami. Opäť dobre premiešajte a chvíľu všetko spolu posmažte. Pridajte sójovku, soľ a korenie podľa chuti a ku koncu kúsky ľadového šalátu.
Na záver odporúčam pridať upražené sezamové semiačka.