Go Back
salat-mrkva-redkovka

Šalát z mrkvy a bielej reďkovky

Minako
Rýchly a jednoduchý šalát len z mkrvy a bielej reďkovky. Hodí sa ako príloha k rôznym hlavným jedlám.

Video

Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Course Šalát, Vedľajší chod
Cuisine Japonská
Servings 4 porcie

Ingredients
  

  • 140 g mrkvy
  • 140 g bielej reďkovky
  • 1/2 ČL soľ
  • 4 PL ocot
  • 2 PL cukor
  • 1 PL sezamového oleja
  • 2 PL sezamové semiačka

Instructions
 

  • Mrkvu a bielu reďkovku si očistíme a nastrúhame (na tej časti s väčšími zúbkami)
  • Zeleninu posolíme a dobre (najlepšie rukou) pomágame, aby pustila šťavu.
  • Sezamové semiačka chvíľu opražíme na panvici. Pozor, aby ste ich nepripálili, pretože budú mať horkú chuť. Sledujte ich farbu a vôňu. Keď už sú takmer hotové začnú akoby praskať a vyskakovať z panvice a zacítite ich vôňu. Presunieme do mažiara a podrvíme.
  • K nastrúhanej zelenine pridáme ocot, cukor, sezamový olej, podrvené semiačka a premiešame.