Šalát z mrkvy a bielej reďkovky
Minako
Rýchly a jednoduchý šalát len z mkrvy a bielej reďkovky. Hodí sa ako príloha k rôznym hlavným jedlám.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 5 minutes mins
Course Šalát, Vedľajší chod
Cuisine Japonská
- 140 g mrkvy
- 140 g bielej reďkovky
- 1/2 ČL soľ
- 4 PL ocot
- 2 PL cukor
- 1 PL sezamového oleja
- 2 PL sezamové semiačka
Mrkvu a bielu reďkovku si očistíme a nastrúhame (na tej časti s väčšími zúbkami)
Zeleninu posolíme a dobre (najlepšie rukou) pomágame, aby pustila šťavu.
Sezamové semiačka chvíľu opražíme na panvici. Pozor, aby ste ich nepripálili, pretože budú mať horkú chuť. Sledujte ich farbu a vôňu. Keď už sú takmer hotové začnú akoby praskať a vyskakovať z panvice a zacítite ich vôňu. Presunieme do mažiara a podrvíme.
K nastrúhanej zelenine pridáme ocot, cukor, sezamový olej, podrvené semiačka a premiešame.